Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik ben reeds vele jaren (>10 jaar) werkzaam bij dezelfde werkgever. Ik ben binnen deze organisatie via verschillende functies steeds verder doorgegroeid.

Mijn functioneren is in de verschillende functies steeds als "goed", danwel "zeer goed" beoordeeld, en nooit als "onvoldoende".

Het management wil nu echter de organisatiestructuur wijzigen, waarbij de managementlaag waar ik in werk komt te vervallen. Er is mij medegedeeld dat er voor mij een vervangende functie is, waarbij loon en andere emolumenten gelijk blijven.

Ik heb het gevoel dat deze functie echter minder goed (of niet) bij mijn persoonlijke ambities past (o.a. minder verantwoordelijkheid, andere taken, meer internationaal reizen etc.).

Mij is echter verteld dat er GEEN alternatief is. Als ik de nieuwe functie niet aanvaard, wil men afscheid nemen (ontslag). Ik ben hiervan nogal geschrokken, en blijf met veel vragen zitten.

Mijn vragen concreet:

Heb ik het recht om deze alternatieve functie te weigeren?
Hoe sterk sta ik in geval van een ontslagprocedure?
Welke rol speelt het feit dat er een alternatieve functie is aangeboden bij het toekennen van een factor (door een rechter) in de kantonrechtersformule?
Gezien bovenstaande feiten, welke factor (kantonrechtersformule) zou redelijk zijn bij het vaststellen van een onstlagvergoeding?
De afgelopen (10) jaren is er ook sprake geweest van een variabele bonus (structureel). Wordt het variabele deel ook meegenomen in het berekenen van de ontslagvergoeding middels de kantonrechtersformule? (gemiddelde bijvoorbeeld?)

Ik hoor graag.

Als de werkgever kan aantonen dat het in het kader van een reorganisatie noodzakelijk is om uw functie te laten vervallen dan moet aan u een alternatieve functie worden geboden. Of de functie die nu geboden wordt passend voor u is kan niet op grond van de huidige informatie worden beoordeeld. Daarom is het niet mogelijk te beoordelen of u de functie zonder gevolgen kunt weigeren. Bij het aanbieden van een andere en passende functie is de c factor in het algemeen zeker nooit meer dan 1. Welke factor wel redelijk is kan niet op grond van alle de genoemde feiten worden beoordeeld. Een structurele bonus maakt normaal onderdeel uit van de kantonrechtersformule inderdaad via een gemiddelde.
Ik adviseer u om juridische hulp in te schakelen. Via het juridisch loket in uw omgeving kunt u navragen of u aanspraak maakt op gefinancierde rechtshulp Krijgt u da niet dan kunt u vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag