Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste,

Ik ben er via via achter gekomen dat foto's van mij op verschillende profielen voorkomen, onder een bepaalde naam. Iemand doet zich dus voor als mij, maar dan onder een andere naam, woonachtig te Eindhoven. Onder andere op Gay.nl. Ik ben hier per toeval achter gekomen omdat iemand me aansprak met die bepaalde naam. Zij begon mij niet passende vragen te stellen en opmerkingen te maken. Op dit profiel stond namelijk aangegeven dat 'ik' bi zou zijn. Ik voelde me daardoor best wel aangevallen. Ik kom namelijk zelf geregeld in Eindhoven en ben bang dat mensen mij herkennen en zullen aanzien voor die persoon van dat profiel. Ook kan ik uit de profielen opmaken dat er veelvuldig gebruik van wordt gemaakt, te zien aan de berichten. Het profiel op gay.nl is bijvoorbeeld al ruim 6000 keer bekeken. Ik vind dit best wel creepy, mijn vraag is dus ook: is er iets wat ik hiertegen kan ondernemen? Valt dit bijvoorbeeld onder identiteitsfraude? Ik ben sowieso van plan om aangifte te doen bij de politie. Ik ben heel erg benieuwd en ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen! Alvast heel erg bedankt.

Met vriendelijke groet,

C.K.

Beste vraagsteller,
dit is strafbaar en aangifte doen kunt u natuurlijk al weet ik niet of de politie hier een hoge prioriteit aan verbindt.

De persoon die uw gegevens en foto gebruikt handelt tevens onrechtmatig op meerdere terreinen waaronder het portretrecht; ook is het smadelijk, lasterlijk en/of beledigend handelen. Als u dus weet wie u moet aanspreken zou u kunnen overwegen een sommatiebrief te sturen waarin

Beoordeel dit antwoord:

Beste,
ik wil er aan toevoegen dat u ook de website beheerders kunt aanspreken en sommeren deze gegevens direct te verwijderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag