Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste heer, mevrouw,

Sinds december vorig jaar ben ik officieel gescheiden. Ons huis, waarin ik momenteel nog woon, is nog niet verkocht en vanaf 11 september as. zal mijn ex-man in het huis trekken aangezien ik een huurhuis heb gekregen.

Mijn ex is werkloos en is (nog) onder psychologische behandeling. Aangezien hij weinig tot geen verantwoordelijkheidsgevoel heeft t.a.v. financiele verplichtingen, vrees ik dat hij de hypotheek niet zal betalen.
In het scheidingsconvenant staat, dat wanneer hij in het huis trekt, hij het hypotheekdeel zal voldoen, zoals ik dat nu nog doe.
Mijn vraag is: Hoe aannemelijk is het dat als mijn ex in het huis trekt, of daar maar occasioneel is, het bewezen kan worden dat hij er daadwerkelijk ingetrokken is?
Daarnaast, als hij in het huis zit en niet aan zijn financiele verplichting voldoet, kan ik hem dan uit het huis laten plaatsen om het te verhuren? De hypotheek staat op beider naam, het huis op mijn naam.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie.

Ja alles kan in beginsel maar u zeult er steeds voor naar de rechter moeten gaan om dat voor elkaar te krijgen. Of dat zal lukken betwijfel ik echter nu hij ook eigenaar is. U kunt bewijzen dat hij zijn intrek heeft genomen als hij zich bijvoorbeeld heeft ingeschreven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag