Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


beste heer/mevrouw,
ik ben op een gegeven moment samen met een klasgenoot gaan naaktzwemmen om 8 uur 's avonds op de Houtmankade te Amsterdam. De brugwachter heeft de politie gebeld en wij zijn allebei beboet. Mijn klasgenoot een boete van 130 euro zei de betreffende ambtenaar en ik een van 260 euro omdat ik geen legitimatiebewijs bij mij had. Nu krijg ik een paar dagen geleden twee boetes binnen. Een van 90 Euro voor geen ID kaart en een torenhoge boete van 360 Euro. Bovendien staat er als omschrijving strafbaar feit: "in staat van dronkenschap in het openbaar het verkeer belemmeren, de orde verstoren, dan wel de veiligheid van een ander bedreigen." Nu is het zo dat ik wel heb gedronken maar verder heb ik alleen naakt een duik genomen in het water. Ik heb het idee dat de politieagent mij zoveel mogelijk boetes heeft willen toekennen maar die voor het naakt zijn in het openbaar achterwege heeft gelaten. Mijn klasgenoot heeft overigens de laatste keer dat ik heb sprak nog helemaal niets binnen gekregen.
Zou iemand mij alstublieft kunnen helpen? Ik voel mij onjuist behandeld en beroofd door de overheid, die mij nu dus 464 Euro afhandig willen maken voor een duik in mijn adamskostuum op een bloedhete dag?

Hier kunt u niet bar veel tegen ondernemen. Ja, niet betalen en de zaak 'voor ' laten komen en uzelf verdedigen. Maar of dat iets uit zal halen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag