Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,
Gisteren heb ik ter horen gekregen dat mijn tijdelijke dienstverband (tot 1-12-2013) vroegtijdig beëindigd wordt. Het betreft hier een nieuwe functie, die niet eerder zo specifiek was ingericht. De werkgever is van mening is dat ik niet voldoe aan zijn verwachting bij de invulling en uitvoering van de functie.

Middels een vaststellingsovereenkomst wil de werkgever het contract ontbinden. In de overeenkomst staan een aantal zinsnedes waar ik niet in kan vinden en die op geen enkele manier eerder vastgelegd zijn.

Bijvoorbeeld: '3. De werkgever wil het dienstverband van de werknemer beëindigen omdat er niet op te lossen verschil van mening is. Werkgever en werknemer zijn het niet met elkaar eens over de manier waarop de werknemer zijn werk moet doen. Werknemer is in deze niet verwijtbaar aan de ontstane situatie. '

Vraag: er wordt aangegeven dat er een verschil van mening is, kan dat zomaar? Er is m.i geen verschil van mening, alleen een verschil in aanpak van de inrichting van de nieuwe functie.

Nog een zin: '4. De werknemer heeft in eerste instantie aangegeven dat hij in dienst wil blijven. Beide partijen hebben daarover verschillende keren overlegd. Het resultaat daarvan is dat werkgever en werknemer allebei geen mogelijkheid zien het dienstverband voort te zetten. Beide partijen hebben daarom afgesproken om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De afspraken die zij daarbij maken zijn vastgelegd in deze overeenkomst.

Vraag: is het nodig voor de werkgever om dit te bewijzen middels gespreksverslagen etc?

Laatste vraag: kunnen bovengenoemde zinnen gevolgen hebben voor mijn WW-aanvraag?

Indien gewenst kan ik de volledige overeenkomst toesturen.
Ik ben benieuwd naar uw reactie.



De formuleringen zijn gebruikelijk en brengen geen ww-rechten in gevaar. Dat neemt niet weg dat sommige dingen anders kunnen.

Bovendien, mag er wel tussentijds beëindigd worden? Als die optie over tussentijds opzeggen niet in de arbeidsovereenkomst staat, kan dat niet en brengt u uw eventuele ww-rechten wel in gevaar bij akkoord.

Ik raad u aan om nog nergens mee akkoord te gaan en juridische hulp in te schakelen. Er speelt immers bovendien veel meer dan alleen het veilig stellen van eventuele uitkeringsrechten. Wat dacht u van een ontslagvergoeding?
Die vergoeding hangt overigens af o.a. van uw leeftijd. Andere zaken die van belang zijn is de juiste opzegtermijn zodat de WW aansluit en u niet 1 of meer maanden zonder inkomen zit, wel/geen vrijstelling van werk, wel/geen uitbetaling vakantiedagen, regelingen inzake bedingen over bijv. concurrentie en/of studiekosten. Enz. Enz.

En in de regel kunnen we bedingen dat de juridische kosten vergoed worden.
U kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen op deze site bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mevrouw Doomernik, dank voor uw snelle reactie.

In mijn arbeidsovereenkomst staat; 'de arbeidsovereenkomst kan na een proeftijd tussentijds door beide partijen worden opgezegd met inachtneming van een opzegtermijn van één maand'.
Heeft dit nog gevolgen voor mijn mogelijkheid de vaststellingsovereenkomst en daarmee samengaand ontslag aan te vechten?

Indien nodig zal ik op uw aanbod ingaan.




Er is dus geen probleem qua verwijtbare werkeloosheid. Dat neemt niet weg dat u niet akkoord hoeft te gaan met ontslag/deze overeenkomst. Er zijn allerlei mogelijkheden om dit aan te vechten / tot een beter resultaat te komen. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag