Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Enige tijd geleden ben ik verhuisd en heb van mijn huurbaas mijn borg niet terug gekregen. De reden: omdat er niet tijdig een andere huisgenoot was om mijn kamer over te nemen, waardoor de kamer een maand leeg stond. Hier staat niets over in mijn contract. Daarnaast hebben mijn toenmalige huisgenoten ruim de tijd gehad om een nieuwe huisgenoot te kiezen, er waren veel belangstellenden die zij zelf hebben afgewezen. Ik heb dit mijn huurbaas duidelijk gemaakt, maar ik krijg enkel een wat kinderachtige reactie waarin hij afsluit met ‘eigen schuld, dikke bult’.

Wat kan ik nu het beste doen?



Dit is geen geldige reden om de borg in te houden (ervan uitgaand dat u tijdig heeft opgezegd en er geen andere bijzondere omstandigheden zijn).
U kunt de verhuurder middels een aangetekende brief in gebreke stellen en sommeren om u alsnog binnen 14 dagen de waarborgsom terug te betalen. En aan te kondigen dat u bij gebreke daarvan aanspraak maakt op de wettelijke rente en rechtsmaatregelen zult laten nemen, waarvan de kosten ook op verhuurder verhaald worden.

U kunt voor hulp bij de brief en/of een eventuele procedure daarna vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere huurrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag