Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste,

Een werknemer van ons heeft zelf ontslag genomen bij onze firma , zes maand geleden had hij een nieuwe trekker gekregen nu is hij deze. Na zijn opzegperiode komen afzetten op het bedrijf maar hij heeft alle zijverlichting en binnen verlichting afgeknipt met kortsluiting tot gevolg. Ook in het dashboard en binnenbekleding zijn verscheidene gaten gemaakt. Kan ik. De herstel kosten hiervan op. Hem verhalen?

Mvg

U kunt de schade op uw ex werknemer verhalen als die schade ontstaan is door bewust of roekeloos handelen van uw werknemer. U kunt denk ik zelf goed zien hij het bewust heeft gedaan.

Beoordeel dit antwoord:

Als u kunt hard maken dat de werknemer de trekker in deze toestand heft afgeleverd en dat deze de trekker in gewone toestand beschikbaar gesteld heft gekregen is deze in principe aansprakelijk voor alle schade. Dat de trekker zonder verklaring in deze toestand is afgeleverd maakt het voor de werknemer ook moeilijk om zijn verantwoordelijkheid alsnog met een bijzonder verhaal te ontwijken.

Overigens: zorg dat goed is vastgelegd dat de werknemer ontslag heeft genomen; daarover ook heeft kunnen nadenken en dat u er op mocht vertrouwen dat dit echt de bedoeling is. Er is jurisprudentie die behoorljk strenge eisen stelt aan een werkgever, vooraleer dit mag worden aangenomen. De emotionele uitspraak: ik neem ontslag & daarna wegblijven is niet persé genoeg en het kan een rare salarisdoorbetalingsverplichting opleveren als dit niet goed wordt afgedicht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag