Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste Deskundigen,

Ik ben door de kantonrechter veroordeeld tot het betalen van een schuld bij een krediet verstrekker. Nu heeft de gerechtsdeurwaarder bij mij stukken in de bus gedaan van een andere veroordeelde. Alle schulden, adresgegevens en overige zaken staan hierin vermeld. Het betreft ook nog eens een restaurant in een naburige gemeente. Bij deze stukken, zit als laatste pagina het vonnis van mijn zaak bijgevoegd. Dan vraag ik mij af, waar mijn stukken zijn en wie die dan heeft ontvangen en wat moet ik met deze stukken doen. Kan ik hier een klacht over indienen bij de tuchtkamer wegens onzorgvuldig omgaan met de privacy en het ter beschikking stellen aan derden van vertrouwelijke gegevens?
Met vriendelijke groet.

Ja u kunt een klacht indienen over de deurwaarder. U kunt dat het beste doen in eerste instantie bij de deurwaarder. Komt u er met de deurwaarder niet uit dan kunt u de klacht indienen bij:
Rechtbank Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders

Postbus 84500

1080 BN Amsterdam

Tel.: 020 – 541 28 25

Fax: 020 – 541 21 80

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte heer Martens,

Hartelijk dank voor uw zeer snelle reactie, maar waar kan ik uitkomen met de deurwaarder. Hij heeft een grove fout gemaakt, maar wat kan ik eisen? Alleen een excuus?


In Nederland worden voor zover mij bekend voor dit soort fouten geen schadevergoedingen toegekend. Ik ben het wel met u eens dat excuses op zijn plaats zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag