Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

afgelopen donderdag heb ik in een persoonlijk gesprek te horen gekregen dat ik per direct uit mijn functie ben ontheven vanwege de economisch bedrijfsredenen, nu is er verteld dat er 2 opties worden geboden, 1 het ontslag traject via het UWV en 2. zou ik ook een vaststellingsovereenkomst kunnen aangaan.

mijn vraag is. 1. moet ik nu wachten totdat ik van het UWV het officiele bericht(per post) heb gekregen 2. als ik voor optie 2 ga , hoe kan ik het zo aanpakken dat zij tot een voorstel komen(op initiatief van de werkgever) en dat ik dan toch uiteindelijk vrij en kan staan en gaan waar ik wil.
ik had al gebeld met een jurist die mij gratis advies gaf, en zei dat ik het globaal moest verwoorden, maar dat is mij punt eigenlijk van mij vraag, ik weet niet hoe ik dit moet/kan doen om dit te kunnen regelen.



Ik ben een senior arbeidsrechtjurist die belangeloos eerstelijns vragen beantwoordt en tegen een redelijk tarief werknemers bijstaat met hun arbeidsrechtelijke vraagstukken. U kunt contact opnemen via de direct contact link als u bent ingelogd. Ook kunt u via mijn site een mail sturen, ik bel u dan maandagochtend terug.



Beoordeel dit antwoord:

Aanvulling,

Als het gaat om het opstellen van een vaststellingovereenkomst komen er zaken bij kijken als uitbetaling vakantiedagen, verval studiekostenbeding, periode vrijstelling van arbeid etc, bijstand voor juridische kosten etc. Vandaar dat er geen concreet antwoord te geven is via dit forum.

Beoordeel dit antwoord:



Ik kan u zeker niet aanraden om af te gaan wachten.
Afhankelijk van de situatie kan het beter zijn een vaststellingsovereenkomst te sluiten omdat u dan wellicht nog een kleine vergoeding krijgt en u zaken als opheffing van een concurrentiebeding etc. goed kunt regelen. Via het UWV is er in principe geen aanspraak op een ontslagvergoeding en worden andere zaken ook niet geregeld.
Soms is echter de UWV weg een betere.
Maar wat wijsheid is, is alleen aan te geven na overleg met u over uw specifieke omstandigheden.
U kunt dus het beste vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen, via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag