Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Bestaand huisje (1930) heeft geen 'bouwvlak' van de gemeente?

Na overlijden van onze ouders erven mijn zus en ik een huisje dat gelegen is achter/tussen anderen woningen, en tot voor kort (lange termijn) werd verhuurd door mijn ouders. We wilden het laten taxeren maar nu gaf de makelaar aan dit niet te kunnen doen omdat het 'geen bouwvlak' heeft gekregen van de gemeente. Het huisje staat er al sinds 1930, ik wil het gaan opknappen en opnieuw gaan verhuren. Het huisje heeft vanaf 1974 gehoord bij ons ouderlijk huis, maar het heeft een eigen kadastraal nummer. Hoe kan ik hier mee verder??

Als een perceel geen bouwvlak toegekend heeft gekregen kan het de functie wonen hebben maar alsnog mag er niet op worden gebouwd. Dat betekent dat het al die tijd illegaal heeft gestaan. Een gemeente mag handhavend optreden ( verwijdering eisen) tenzij gelijksoortige gevallen in de omgeving kunnen worden aangewezen die ook worden gedoogd. Dat is meestal niet het geval. U zou voor de zekerheid in het bestemmingsplan kunnen kijken wat er eventueel mogelijk is.

Beoordeel dit antwoord:

Een goedkeuring uit 1930 : kunt u bewijzen dat die goedkeuring is gedaan door een ambtenaar met beslisbevoegdheid met betrekking tot deze zaak en waar is die goedkeuring voor afgegeven, bouw, wonen, bijwoning, hoofdwoning? Is er tussentijds een bestemmingsplan gemaakt die dit gebruik heeft afgekeurd en "weg-bestemd"? Ik begrijp dat u een beroep wil doen op het beginsel van rechtszekerheid en vertrouwen maar dan moet de hele zaak bestudeerd worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag