Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ben je verplicht, om klanten toilet schoon te maken? Drie keer per dag, tijdens corona?

Ik werk al 11,5 jaar als caissière. Alle bij behorende werkzaamheden, doe ik als caissière. Nooit hoefde ik klanten wc schoon te maken, dit werd altijd in het weekend gedaan. Ik werk nooit in het weekend.
Maar nu wil mijn leiding gevende, dat de klanten wc 3 keer per dag schoon gemaakt word. Dus ook doordeweeks tijdens mijn werktijd, dit ook nog in corona tijd.
Ik heb nooit wc s schoon willen maken, vanwege de hygiëne. Ik kan er niet tegen, om vieze wc s te zien. En schoonmaken al helemaal niet.
Mijn vraag is kan mijn werkgever mij verplichten, om klanten wc schoon te maken? Drie keer per dag en dan ook nog tijdens corona?

Alvast bedankt!
Met vriendelijke groeten,

Van belang is wat uw functie-inhoud is. Als u een functie-omschrijving hebt kunt u daaruit wellicht afleiden of dergelijke werkzaamheden er ook bij horen. Ook kan van belang zijn wat er precies is overeengekomen in de arbeidsovereenkomst over de inhoud van de functie en de eventuele wijzigingsmogelijkheden daarvan. Als u wilt overleggen mag u gerust vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag