Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ben ik als nieuwe vrouw verplicht mijn loonstroken te sturen voor nieuwe berekening alimentatie?

Man 4 jaar geleden gescheiden van ex, 3 kinderen samen welke bij moeder staan ingeschreven. Kinderen zijn elke vrijdag en oneven weekend bij ons. Destijds ouderschapsplan opgesteld waarin alimentatieregeling is vastgelegd. 2 jaar geleden hertrouwd met mij en 1 kind samen. Nadat mijn man en ik een huis en auto hadden gekocht, heeft een ex-vrouw een rechtszaak aangevraagd voor herberekening alimentatie. Mijn man heeft in de tussentijd 7 maanden werkloos thuis gezeten door omstandigheden en is van branche veranderd, waardoor inkomen lager ligt dan in tijd van scheiding. Nu wil de advocaat mijn loonstroken van de afgelopen 3 maanden. Rechter vroeg daar ook naar, nadat advocaat wederpartij tijdens de zitting had aangegeven dat deze stukken niet zijn overhandigd (is nooit om gevraagd). Nu is mijn vraag of ik deze loonstroken moet overhandigen? Advocaat kan ons geen duidelijk antwoord geven, maar volgens artikel 395 lijkt dat ik dit niet verplicht ben. Ik wil niet dat de wederpartij inzicht krijgt in mijn salaris. Heb ik recht om dit te weigeren en zo ja, kan dit nadelige consequenties voor mijn man hebben?

Als u geen inzage geeft in uw financiƫle situatie, dan zal dat mogelijk in uw nadeel gaan uitvallen. De rechter zal dan alleen rekening houden met de gegevens die uw ex levert aan de rechtbank. Als er kennelijk wat te verbergen is en u levert niets aan, dan zal vrijwel zeker de uitspraak uitvallen in het voordeel van uw ex. Als u dat daarna wenst te herstellen, zult u daarna in hoger beroep moeten gaan, met alle kosten, tijd en stress welke dat meebrengt.

Beoordeel dit antwoord:

Omdat u samen met u man 1 kind heeft nu, worden ook uw inkomensgegevens gevraagd. Dat is om te kunnen bepalen wat de behoefte is van het kind dat u nu samen met uw man heeft en hoe de kosten van dat kind tussen u beiden als ouders moeten worden verdeeld. Als u die inzage niet geeft, zou het kunnen zijn dat er in het ergste geval geheel geen rekening wordt gehouden met de kosten die uw man ook aan dit kind heeft. Het kan dus verstandig zijn uw loonstroken aan te leveren. Daar zal verder niets mee gebeuren en als u dat prettig vindt, kunt u uiteraard uw BSN afschermen, evenals uw geboortedatum.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag