Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ben als voetganger door een onoplettende automobilist aangereden, heb hierbij mijn arm gebroken. De automobilist voelt zich schuldig en heeft mij naar het ziekenhuis gebracht. Waar ik mij zorgen over maak is dat de verzekering straks bewijzen nodig heeft. Gegevens van getuigen zijn er namelijk niet. Als de automobilist zijn fout heeft erkend en schuld heeft bekend gaat de verzekering dan over het algemeen nog om getuige vragen? In welke gevallen zijn er getuige nodig?

Geachte vragensteller,

Allereerst wil ik u veel sterkte toewensen met uw herstel! Hopelijk bent u snel weer de oude.

Als voetganger wordt u wettelijk beschermd. Deze wettelijke bescherming houdt in dat u als voetganger alleen hoeft aan te tonen dat u met een automobilist een aanrijding heeft gehad. Daarna is het aan de automobilist om te bewijzen dat u een verwijt te maken valt aan het ongeval. Mocht de automobilist dit bewijs niet kunnen leveren, dan moet de automobilist (cq zijn verzekeraar) al uw schade vergoeden, waaronder smartengeld.

De kans dat uw volledige schade wordt vergoed is groot.

U heeft uw arm gebroken. In dat geval is het sterk aan te raden een letselschadespecialist in te schakelen. Een letselschadespecialist kan met u de aansprakelijkheid in kaart brengen en met u uw schade vaststellen. Met name uw herstel zal moeten worden afgewacht. Beoordeeld moet worden of u aan dit ongeval blijvende beperkingen overhoudt.

Mocht u dat wensen, dan kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen. Ik help u graag verder! Over het algemeen is daarbij mijn hulp kosteloos. De juridische kosten moeten namelijk ook door de automobilist worden vergoed.

Nogmaals veel sterkte toegewenst!

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Ten eerste wil ik u heel veel sterkte wensen met uw verdere herstelproces.

Na een ongeval met een motorvoertuig kan u als voetganger in ieder geval gebruik maken van de wet (artikel 185 WVW) en dan is de verzekeraar (behoudens opzet en/of bewuste roekeloosheid maar deze uitzondering is zelden van toepassing) van de auto minimaal 50% verantwoordelijk voor het ongeval.
Als de automobilist echter netjes is om aan te geven hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren dan zal de verzekeraar zeer waarschijnlijk de aansprakelijkheid voor uw ongeval volledig erkennen.

Naast de aansprakelijkheid is in een letselschadeprocedure ook van belang om te weten wat uw klachten en beperkingen zijn welke u door het ongeval heeft opgelopen en wat uw onkosten zijn.

U heeft het recht om gebruik te maken van een letselschade-specialist/advocaat om u te helpen in het proces met de aansprakelijke verzekeraar. De kosten van de letselschade- specialist/advocaat kunnen bij de aansprakelijke verzekeraar ingediend worden waardoor u niet bang hoeft te zijn dat u voor deze dienstverlening een rekening zal krijgen.

Voor het letsel is het van belang dat uw klachten/problemen en beperkingen bij uw arts/therapeut goed bekend zijn. Zij zullen dit in een later stadium op papier zetten en dat zal de onderbouwing zijn van de medische gevolgen van uw ongeval.

Alle onkosten die u extra als gevolg van het ongeval heeft en alle inkomsten die u mist kunnen bij de verzekeraar verhaald gaan worden. Uw belangenbehartiger kan tussentijds ook zorgen dat u een voorschot (op de uiteindelijke schadevergoeding) zal krijgen om te voorkomen dat u in de financiele problemen gaat komen.

Mocht u nog vragen hebben dan kan u kosteloos met mij contact opnemen om de verdere juridische gevolgen te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend dat u door toedoen van een andere letsel heeft opgelopen. Ik wens u een spoedig herstel.

U vraagt in welke gevallen een getuige nodig is. Dat is nodig als de automobilist ontkend dat hij aansprakelijk is voor het ongeval en dat het dus aan u te wijten is. In dat geval wordt u overigens wel beschermd door de wet die stelt dat de automobilist altijd voor 50 % van de schade verantwoordelijk is.
Probleem is namelijk dat in Nederland uitgangspunt is dat degene die schade leidt moet bewijzen dat een ander daarvoor aansprakelijk is en ook moet bewijzen wat zijn schade is.
Ik heb ruime ervaring met letselzaken in het verkeer. Alle voetgangers die ik hen bijgestaan hebben hun volledige schade vergoed gekregen.
Als u wilt kan ik u gratis verder helpen. De kosten die ik maak kan ik namelijk verhalen op de verzekeraar van de auto. Vaak is het verstandig iemand in te schakelen met kennis van letselzaken omdat deze weten welke schade geclaimd kan worden.
Ik wens u in ieder geval veel succes bij het vervolg van de zaak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag