Stel vraag

Particulier


Begin vorig jaar heeft iemand tegen mijn auto aangereden. Om een indicatie van de schade te krijgen ben ik ermee naar mijn autogarage gegaan. Ze zouden hier later op de dag naar kijken. Ik heb de auto aan het eind van de dag weer opgehaald en ik zou teruggebeld worden over de waarschijnlijke kosten. Achteraf bleek dat de garage met mijn auto naar een autoschadebedrijf was gegaan voor een schadecalculatie. Ik kreeg hiervan een berekening die ik aan de tegenpartij kon overhandigen, wat ik ook heb gedaan via mijn verzekering. De rechtsbijstand heeft het vervolgens opgepakt. Omdat ik heb besloten tot uitkering van de schade omdat ik de auto heb ingeruild in plaats van de auto te laten repareren bij hun, kreeg ik een factuur van het autoschadebedrijf voor calculatiekosten. Ten eerste heb ik nooit het bedrijf opdracht gegeven tot schadecalculatie, maar is mijn garage hier zonder toestemming van mij naar toe gegaan en ten tweede stond in hun berekening nergens beschreven dat, bij uitkering van de schade, ik calculatiekosten zou moeten betalen. Mijn vraag is dus; moet ik deze factuur betalen? Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Geachte vragensteller,

Als u nu calculatiekosten moet betalen, dan raad ik u aan om contact met uw rechtsbijstandsverzekering op te nemen. Zij kunnen er wellicht voor zorgen dat u deze kosten ook vergoed krijgt. In veel gevallen worden namelijk deze kosten ook door de aansprakelijke verzekeraar betaald.

Ondanks bovenstaande, bent u zelf verantwoordelijk voor het betalen van de factuur. U kunt bijvoorbeeld contact met het autoschadebedrijf opnemen en om uitstel van betaling vragen, totdat u het geld van de verzekeraar vergoed heeft gekregen.

Succes!



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het snelle antwoord, ik had echter van mijn rechtsbijstand terug gehoord dat alle kosten in de uitkering erbij zaten. Het gaat mij er vooral om dat er een calculatie is gedaan zonder dat ik hier opdracht toe had gegeven en mij van te voren er niets van bekend was dat ik bij uitkering hier een rekening van zou krijgen.


Geachte vragensteller,

Het is gebruikelijk dat er geld in rekening wordt gebracht voor een schadecalculatie. Deze kosten moeten echter door de verzekeraar worden vergoed.

Als uw rechtsbijstandsverzekeraar aangeeft dat alle kosten in de uitkering zitten, dan vraag ik me af of bij deze uitkering dan niet ook de calculatiekosten zitten. Dat valt wel te verwachten.

Om u goed te adviseren is het nodig dat ik over de verschillende stukken beschik. Wilt u daarom nader advies, dan verzoek ik u contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag