Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Arbeidsovereenkomst ontbinden

Ik heb recent een arbeidsovereenkomst getekend met een artikel over concurrentiebeding. Hierin staat dat ik gedurende 2 jaar na het einde dienstbetrekking niet gelijksoorte werkzaamheden mag verrichten. Hoeverre is dit wettelijk toegestaan? En ik zit nog in mijn proeftijd, is het nog mogelijk om het contract volledig te ontbinden ook het concurrentie beding artikel.?

Een concurrentiebeding mag een werkgever in een tijdelijk contract zetten als hij zwaarwegende redenen heeft dit te doen, bijvoorbeeld bepaalde kennis die anders naar een concurrent gaat. In een vast contract mag een werkgever sowieso een concurrentiebeding opnemen als de werkgever zelf vindt dat dit noodzakelijk is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar is het nog mogelijk om het te ontbinden? De reden hiervoor is omdat ik als zelfstandige wil beginnen en uiteindelijk zelf personeel aan wil nemen. Maar dan detacheer ik de mensen ook soort van. Dan zou ik in problemen kunnen komen met hun.


Je kan wel je contract laten ontbinden , maar als je eenmaal hebt getekend voor een concurrentiebeding kan jij ook als je zelfstandige wilt zijn, gehouden worden aan dit artikel. Mijn advies zou zijn, praat met je werkgever en probeer dit artikel met wederzijds wel vinden te schrappen. Doe jij het opzeggen en je werkgever zou later achter het overtreden van deze regel komen zonder zijn toestemming te hebben gegeven, kan hij een rechtszaak beginnen en een opeisbare boete bij je gaan verhalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oké dank u wel voor dit duidelijke antwoord. Volledig ontbinden binnen de proeftijd is dus ook niet mogelijk? Hoe kan ik dit zwart op wit zetten om te schrappen?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag