Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


"Als u zelf ontslag neemt, heeft u alleen in uitzonderingssituaties recht op een WW-uitkering."

Wat zijn deze uitzonderingssituaties?

Dat is niet in het algemeen aan te geven juist omdat er sprake is van uitzondering op basis van de feiten en omstandigheden van het geval.

Beoordeel dit antwoord:

Waar u b.v. aan kunt denken is dat het voor u onmogelijk wordt gemaakt om nog langer daar werkzaam te blijven, denkt u aan bedreiging, misleiding etc.
Een ander situatie kan zijn het verplicht moeten verhuizen vanwege de baan van de partner of vanwege promotie of reorganisatie werkzaam op een andere locatie.

Beoordeel dit antwoord:

Als u de beleidsregels die UWV gebruikt leest zult u zien dat er eigenlijk maar 1 uitzondering staat beschreven: het aanwezig zijn van een (arbeidsrechtelijke) dringende reden voor u als werknemer om ontslag te nemen.
Er is ook nog beleid over het onderwerp 'acute medische noodzaak' maar dat wordt niet snel aan de orde geacht. Ook is er beleid als u meeverhuist met uw partner maar dan zult u wel aan alle voorwaarden van dat beleid moeten voldoen!
In de rechtspraak zijn nauwelijks uitspraken te vinden waarin het een werknemer wordt toegestaan ontslag te nemen.
Wat wel gezien wordt is dat iets dat officieel op een ontslagname van een werknemer lijkt, bijv doordat er een ontslagverzoek van een werknemer ligt, toch als een beeindiging van de dienstbetrekking op initiatief van werkgever wordt gezien. Dat speelt vooral bij bedrijfseconomische omstandigheden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag