Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Als OK-medewerker val ik onder de CAO Ziekenhuizen. Tijdens mijn bereikbaarheidsdiensten werk ik regelmatig en bouw daarmee overuren op. Nu gebeurt het regelmatig dat mijn verzoeken tot opname van die overuren niet gehonoreerd worden. De werkgever verzuimt ook stelselmatig om de gemaakte overuren binnen de in de CAO geldende termijnen uit te keren in vrije tijd. Nu ontving ik gister een e-mail van de werkgever dat ik op momenten dat er genoeg personeel is 'ingedeeld ga worden om overuren op te nemen'. Kan mij dit verplicht worden? Met name omdat als ik verzoek vrij te zijn ik regelmatig een 'nee' krijg en er mij nu vrij gegeven gaat worden op momenten dat ik het waarschijnlijk niet nodig heb! Alvast dank voor uw antwoord.



Nee, u kunt niet verplicht worden om vakantie op te nemen als uw verzoeken om op andere tijdstippen vrij te zijn, niet zijn gehonoreerd. Dan is het een werkgeversrisico dat uw verlofuren uitbetaald worden of blijven staan.

Maakt u vooral nu al een plan met de werkgever over het op te nemen verlof in de komende maanden. En leest u ook wat op het internet over de vakantiewetgeving. De vakantiewet is een makkelijk te lezen wet over de rechten en plichten omtrent het ontstaan, opnemen van vakantiedagen en het vervallen van vakantiedagen. Kijk ook naar uw cao, die geeft ook antwoorden op uw vragen.

Ik hoop u alvast op weg te hebben geholpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag