Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Als je 3 maanden geen tv kijkt bij een bepaald bedrijf wat TV signaal levert of 3 maanden niet belt of internet bij een ander bedrijf wat telefonie en internet levert, dan word je signaal afgesloten zonder kennisgeving, terwijl wel het volledige bedrag voor verbruikte MB en tikken van je rekening wordt afgeschreven zolang het signaal niet werkt.
Mag dat?
Het is geen leuke verassing als je terugkomt van vakantie. Is er vooraf iets tegen te doen?

U kunt vooraf natuurlijk altijd contact opnemen met de bedrijven in kwestie en doorgeven dat u een tijdje niet thuis gaat zijn en bij terugkomst graag nog gewoon internet en TV hebt. Mogelijk kunnen deze bedrijven u zelfs tegemoet komen door gedurende die periode geen kosten in rekening te brengen.

Wanneer achteraf blijkt dat ze geld hebben ingehouden voor een dienst die ze op eigen houtje stop hebben gezet lijkt dat me in elk geval niet netjes. In dat geval kan een van de juristen op deze site misschien helpen; ikzelf ben geen jurist dus ik kan daar verder geen uitspraken over doen.

Beoordeel dit antwoord:

Zoals u het omschrijft kan dit niet. Als u geen signaal hebt of dit werkt niet, dan hoeft u in beginsel niet het volledige bedrag te betalen. Het hangt er wel vanaf wat het probleem is en wat er in het contract staat en of en in hoeverre de algemene voorwaarden van toepassing zijn.
Voor overleg kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik neem rechtstreeks contact op, dank voor allebei de reacties



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag