Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Als eigenaar van een restaurant wil ik weten wat de beste contractvorm is voor mijn medewerkers. In het hoogseizoen werken zij (veel) meer uren dan in het laagseizoen. Kun je een flexibel aantal arbeidsuren overeenkomen (bv. in de zomermaanden 30 uur en in de wintermaanden minimaal 10 uur) en hoe zit het met het rechtsvermoeden bij seizoenswerk?

U kunt flexibele contracten overeenkomen, alleen u dient altijd te waken voor het rechtsvermoeden waar u zelf ook over spreekt. In dit kader is ook van belang of er eventueel een cao van toepassing is waarin nader is vastgelegd welke contractsvorm dient te worden aangeboden. Ik raad u aan zich hier over goed te laten adviseren. U kunt daarvoor uiteraard contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Voor horeca ondernemers is van belang of ze aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland of bij de Nederlandse Horeca Gilde. Voor de NHG leden is er namelijk een nog lopende cao die invloed heeft. De KHN heeft een Arbeidsvoorwaardenreglement waarbij al rekening is gehouden met de nieuwe wetgeving.
Daarnaast is met name voor seizoensarbeid een aanpassing geweest van het nieuwe arbeidsrecht en mogelijk kunt u daarvan gebruik maken.
Zoals vaak in juridisch Nederland is het daarom erg belangrijk om alle feiten en omstandigheden te kennen voordat er een goed advies gegeven kan worden. Deze site leent zich voor het geven van algemene adviezen maar niet goed voor bedrijfsafhankelijke vragen zoals u stelt.
Als u wenst kunt u vrijblijvend met mij contact opnemen voor een inhoudelijk advies.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag