Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Als een strafzaak over gaat naar Hogerberoep (voor het Hof komt) en in die strafzaak hebben wij ons als slachtoffer reeds gevoegd moeten we dan opnieuw een/ons voegingsformulier toesturen naar het Hof? Of gaat dit automatisch met het hele dossier mee naar het Hof?
Onze advocaat.....die we eigenlijk niet nodig hadden omdat wij niet als partij worden gezien wil nl. weer een toevoeging aan gaan vragen etc. etc.

Beste vragensteller,

Ja, bij het Hof moet u zich opnieuw als benadeelde partij melden. Het is niet zo dat automatisch het Hof uw vordering weer meeneemt.

U schrijft dat u uw advocaat eigenlijk niet nodig had, omdat u niet als partij wordt gezien. Het is inderdaad juist dat je om je als benadeelde partij te voegen geen advocaat nodig hebt. Toch is het verstandig om dit wel te doen, al was het maar omdat de advocaat voor u de weg weet in het juridisch doolhof. Daarbij, u bent wel degelijk partij, namelijk de benadeelde partij. U hebt, ook in de strafzaak, de nodige rechten. Welke rechten dit zijn hangt (deels)af van het delict waarvoor de verdachte vervolgd wordt. Als het goed is kan uw advocaat u daarover voorlichten.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag