Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


als een man en een vrouw gaan samen wonen is dit niet automatisch voor de belastingdienst een fiscaal partner.
Er is immers niets geregeld en dient een notarieel acte te hebben. Hoe kan het dan zo zijn dat als je gaat samenwonen dat de sociale dienst zeg dat de vrouw of de man voor de andere moet zorgen en is deze ineens afhankelijk van de partner terwijl men wel een gezamenlijk huishouding gaat voeren wil nog niet zeggen dat de andere er dan voor moet zorgen in levensonderhoud te moeten voorzien iets zeg me dat er iets niet klop. in redelijk en billijkheid dan.

Beste vraagsteller,
de belastingdienst hanteert eigen voorwaarden voor het ontstaan van fiscaal partnerschap zie :
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/relatie/trouwen_of_samenwonen/voorwaarden_fiscaal_partnerschap/voorwaarden_fiscaal_partnerschap_als_u_ongetrouwd_samenwoont

Gemeenten en bijvoorbeeld ook SVB gebruiken bij de uitvoering van wetten andere regels welke u moet onderscheiden van elkaar: simpel kunnen ze het samen niet maken, kennelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het klop dat je de regelgeving los moet zien. Maar alles is gekoppeld.
Dus kan je de vraag stellen als iemand wil gaan samenwonen waarvan een van de nieuwe relatie werk. En de andere een bijstandsuitkering krijg.
verlies deze zijn uitkering.Dan heb je een wrijving in de wet lijk mij die ze zelf gepleegd hebben. Immers zijn ze beiden wettelijke vertegenwoordigen van de Nederlandse staat. En spreek je dan van een ongelijke behandeling. Het word pas gelijk als de belastingdienst opneem indien u partner geen uitkering/werk heeft kan die ook fiscale partner worden zonder notaris. Of in het andere geval kan men geen aanspraak maken dat de andere partner financieel moet zorgen ten aanzien van de uitkering. dat die aangepast moet worden begrijp ik maar dat heeft op de toeslag betrekking maar niet op je levensbehoeften of hoe men dit noem. je spreek dan niet van een gelijke behandeling.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag