Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Afgelopen zomer heeft iemand tijdens een BBQ een vetbom van frituurvet gemaakt. Dit resulteerde in een vuurval van 4x4 meter en een regen van heet frituurvet in op de groep mensen. Na een nacht met +-10 mensen in het ziekenhuis waar wij behandeld werden kreeg ik pas de rekening van het gebeuren. Ik moet 220,- eigen risico betalen. Hiernaast heb ik nog steeds littekens van de brandwonden. De dader reageert niet op mijn mails waarin ik hem vraag het eigen risico voor mij te betalen. Is er een manier waarop ik deze kosten op hem kan verhalen en eventueel ook het lichamelijk letsel?

Beste vragensteller,

Het spreekt voor zich dat het maken van een vetbom en deze in het frituurvet gooien onrechtmatig is. Immers brengt dat een zeer groot risico met zich dat mensen die in de nabijheid staan, daardoor letsel oplopen.

Het verhalen van een letselschade is niet gemakkelijk. Daarom adviseer ik u om contact op te nemen met een ervaren letselschade advocaat. Hij of zij kan u helpen om de schade te verhalen. Ook als tegenpartij naar u toe niet reageert. Wanneer tegenpartij aansprakelijk is, dan is hij (of zijn verzekeraar) ook verplicht om de redelijk gemaakte advocaatkosten te betalen. Vaak kost de advocaat u dan ook niets.

Wanneer u in de omgeving van het Westland woont (inclusief Den Haag en Rotterdam) dan sta ik u graag bij. Via de knop 'direct contact' kunt u contact met mij opnemen voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Beoordeel dit antwoord:

Ik doe ook letselzaken. Woont u in Limburg of omgeving Eindhoven dan kan ik u ook bijstaan. Is er overigens geen aangifte gedaan bij de politie of een onderzoek ingesteld door de politie. Zo ja dan kunt u via het openbaar ministerie ook schade claimen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag