Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Afgelopen zaterdag kocht ik een tweedehands Puch Maxi brommer bij een tweewieler handel in Den Haag. De brommer kwam 'zonder garantie', maar werd verkocht als deze 'goed was'. De brommer had namelijk een jaar stilgestaan volgens de verkoper.
Twee dagen later ging ik met de uit rijden en kreeg binnen de eerste 10 kilometer een klapband. Beide banden zagen er bij aanschaf als nieuw uit. Tevens merkte ik dat één van de twee remmen zeer slecht remde (ook na het spannen/aandraaien van de remkabel).
De derde dag na aankoop ging ik terug naar de zaak om de situatie te melden. Er werd benadrukt dat er geen garantie op de brommer zit, dus ik o.a. de kosten voor de band zelf moet betalen. Over de rem werd niet gesproken, en ik moest de situatie uit komen leggen als de eigenaar terugkomt over 3 dagen.
Wat mag ik van de verkoper verlangen/verwachten? En wat is verstandig om te doen?

Door zonder garantie te kopen kunt u alleen als er sprake is van een verborgen gebrek de verkoper aanspreken. Naar mijn mening is er geen sprake van verborgen gebreken waarvoor u de handelaar aansprakelijk kunt stellen. De verkoper heeft u namelijk verteld dat de brommer een jaar heeft stilgestaan. Als een brommer zo lang stil staat dan is bekend dat je problemen kunt krijgen met banden die poreus worden door lang stil staan. Dat de rem niet goed werkte had u volgens mij ook bij ben proefrit kunnen merken. Uw juridische positie is dus niet sterk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag