Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Advies bedrijfsaansprakelijkheid en rechtsbijstandsverzekering

Ik heb een V.O.F. in de E-commerce. Wij willen een bedrijfsaansprakelijkheid en rechtsbijstandsverzekering aanvragen, maar dat lukt niet omdat de producten uit China komen.

De producten die we verkopen zijn borstkolven en Balance boards. Borstkolven worden vaak gebruikt door moeders met net geboren baby’s om melk uit de borst te halen, zodat ze de melk op een later tijdstip aan het kind kunnen geven. Een Balance board is eigenlijk gewoon een houten plank, maar dan zo gemaakt dat het wordt gebruikt als kinderspeelgoed. In de bijlag zal ik een voorbeeld foto meesturen van de producten dan heb je een beeld bij het product. Onze producten hebben de juiste certificaten om te verkopen in Nederland. Vooralsnog kunnen wij bij geen enkele verzekering terecht. De verzekeringen geven aan dat ze de producten allen kunnen verzekeren als we een importeur hebben uit Europa. De andere optie die ze gaven was om een algemene voorwaarde op te stellen waarbij we onszelf al kunnen indekken. Graag zouden wij advies willen over onze situatie met de beste mogelijkheden.

Graag wil ik u alvast bedanken en horen wij graag van u.
Met vriendelijke groet,

Aansprakelijkheid uitsluiten via de algemene voorwaarden kan maar tot op zekere hoogte aangezien het op basis van het consumentenrecht in veel gevallen niet mogelijk is om aansprakelijkheid uit te sluiten. De wet regelt duidelijk wanneer iets onder de aansprakelijkheid van een leverancier/fabriek of verkoper valt.

Daarnaast ben je als importeur zelf aansprakelijk voor de kwaliteit en de veiligheidsnormen van de geïmporteerde producten. Omdat dit moeilijk te controleren is vragen de verzekeraars waarschijnlijk om een Europese importeur. Zo willen ze de risico's zo veel mogelijk beperken.

Misschien zijn er wel opties waarbij bepaalde onderdelen wel verzekerd kunnen worden zoals leveringsproblemen, inventaris e.d. en er in de algemene voorwaarden zoveel mogelijk wordt uitgesloten (zoals gezegd kunt u vaak niet onder de dwingendrechtelijke bepalingen uit komen).

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen om uw kwestie verder te bespreken of als u nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag