Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Aankoop huis: Bod onder voorbehoud van bezichtiging

Een makelaar heeft ons verzocht een bod te doen om op basis daarvan (mogelijk) te worden uitgenodigd voor een bezichtiging. Nu vraag ik mij af of dit mag, maar vooral wat dit bod voor implicaties heeft mochten wij na de bezichtiging daadwerkelijk geinteresseerd zijn en verder willen met de onderhandelingen. Blijft dit bod geldig of kunnen wij dit ook omlaag bijstellen (zonder verklaring te geven)? Alvast bedankt!

De makelaar bepaalt in overleg met de verkoper de strategie. Dat betekent ook dat er eerst een bod gedaan kan worden alvorens de woning te mogen bezichtigen. Als u na de bezichtiging nog steeds geïnteresseerd bent dan kunt u het uitgebrachte bod handhaven of wijzigen, dat is aan u. Het is vervolgens dan aan de makelaar of hij hierop ingaat. Kortom, onderhandelen is de regel maar de makelaar hoeft niet op uw bod in te gaan indien er een beter bod op tafel ligt, tenzij er over en weer toezeggingen zijn gedaan.
Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag