Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


a.s. Woensdag moet ik op gesprek komen bij mijn werkgever, daarbij is een personeelsconsulent aanwezig. De reden voor het gesprek is mijn houding en gedrag tijdens een vergadering.
Ik kan me herinneren dat ik 1 keer iets tegen mijn buurvrouw heb gezegd i.v.m. de koffie die op tafel stond. Ik ben in deze vergadering een keer aangesproken door de voorzitter of ik erbij was. Mijn antwoord hierop was: Ja ik ben erbij, heb alles wat er tot nu toe is besproken opgeschreven.
De vraag werd nog een keer herhaald, waarop ik zei; ja ik ben erbij.
Ik weet niet goed waarom ik nu op gesprek moet komen en waarom er een personeelsconsulent bij het gesprek aanwezig is. Ook de inhoud van het gesprek is mij niet duidelijk.
Graag zou ik willen weten wat mijn rechten en plichten zijn m.b.t het gesprek a.s. woensdag. Daarnaast speelt mijn contract denk ik ook een rol, dit moet eind augustus verlengt worden, naar een vast contract. Waarschijnlijk kunnen ze me geen vast contract geven i.v.m de bezuinigingen binnen de zorgsector.

Het lijkt erop dat uw werkgever het contract niet gaat verlengen, en dat i.v.m. de nieuwe ontslagregels tijdig tevoren wil aankondigen. Het is verstandig even iemand mee te nemen naar het gesprek om daar een waarnemer bij te hebben. Dat hoeft geen advocaat te zijn, kan ook een vertrouwenspersoon.
Is uw contract al eens eerder verlengd en hoe vaak?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag