Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


7 Jaar geleden ben ik in dienst gekomen van een bedrijf. In september 2012 ben ik lichamelijk arbeidsongeschikt geraakt door een ongeval. Op dat moment ben ik niet ziek gemeld door de werkgever omdat de toenmalige bedrijfsleider dat heeft nagelaten. Op dit moment zou ik weer aan het werk kunnen.
Het bedrijf moet nu echter sluiten op last van de gemeente en alle medewerkers hebben te horen gekregen dat ze ontslag krijgen. Ik heb geen ontslag gekregen, omdat volgens mijn werkgever mijn contract ontbonden is op het moment dat ik drie maanden uit de roulatie was.
Nu ben ik benieuwd of dit inderdaad het geval is en wat mijn rechten zijn.

Geachte heer/ mevrouw,

Een bijzondere redenering van werkgever. U had sowieso ziekgemeld moeten worden door werkgever (consult bedrijfsarts zodat bekeken kon worden of en zo ja, op welke termijn u uw gebruikelijke werkzaamheden had kunnen verrichten). Hebt u gedurende uw ziekteperiode wel loon doorbetaald gekregen?
Een arbeidsovereenkomst wordt niet ontbonden vanwege het feit dat een werknemer gedurende drie maanden uit de roulatie is. Sterker nog, in het geval een werknemer arbeidsongeschikt is, zal in beginsel het loon gedurende 104 weken uitbetaald moeten worden, werknemer is immers nog altijd in dienst.
Wellicht dat u mij de brief van werkgever (alsmede een exemplaar van de arbeidsovereenkomst) kunt toesturen, met daarbij een korte toelichting?



Sonja da Graca

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. Ik ben in die periode niet doorbetaald. Ik was financieel niet afhankelijk van deze baan en ik vond het dus niet zo'n probleem. Omdat ik op dat moment erg veel andere zaken aan mijn hoofd had, heb ik er toen geen probleem van gemaakt. Niet zo verstandig, want ik heb het idee dat ik nu -sorry- genaaid word.
Er is dus geen consult bij een bedrijfsarts geweest. Echter over de vraag of ik echt arbeidsongeschikt was, hoeft niet getwist te worden. Er was sprake van een beenbreuk en tijdens de gehele werkdag sta en loop ik.
Ik heb nog geen brief van de werkgever. Ik heb bovenstaande informatie via een collega vernomen. Het lijkt mij dan ook verstandig als ik schriftelijk contact opneem met de werkgever. Moet ik mij in deze brief beter melden?
U zegt dat mijn contract dus nog steeds geldig is. Als ik ontslagen word (even afgezien van mijn ziekmelding) heb ik dus wél recht op een ontslagvergoeding?


Als u een arbeidsongeval heeft gehad kunt u waarschijnlijk schade claimen voor het letsel dat u heeft opgelopen. Het lijkt me daarom heel verstandig om een jurist in te schakelen die naar de arbeidsovereenkomst kan kijken en naar het arbeidsongeval en u verder kan bijstaan.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het was geen bedrijfsongeval. Maar toch bedankt voor uw antwoord!


Geachte heer/ mevrouw,

Wat is er aan correspondentie voorhanden uit die periode? Ik zou u willen vragen om alle relevante documenten voor mij op de mail te zetten met daarbij de korte toelichting, zodat ik voor u kan bekijken of en zo ja, welke juridische wegen bewandeld kunnen worden.

met vriendelijke groet

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is geen correspondentie. Via derden heb ik te horen gekregen dat ik geen post kan verwachten omdat mijn contract ontbonden is. De andere werknemers hebben wel een brief ontvangen. Wat de inhoud daarvan is, weet ik nog niet.


Geachte heer/ mevrouw,

Nogmaals, het blijft een bijzondere redenering. Wat ik opmaak uit de informatie die u hebt meegedeeld is dat u nog altijd in dienst bent van werkgever. Hierover zal in mijn optiek dan ook zeker gecorrespondeerd moeten worden. Indien u wenst dat ik dat namens u doe, wil ik u vriendelijk verzoeken om mij een e-mail te verzenden met alle relevantie informatie.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag