Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


5 jaar geleden heb ik met mijn toenmalige vriendin gezamelijk een lening afgesloten. We hadden allebei al een eigen kleinere schuld maar zij kon haar deel niet meer betalen en toen hebben we het samengevoegd. Beide hoofdelijk aansprakelijk maar ik betaal er iedere maand voor. Nu zijn we uitelkaar en ik betaal nog steeds voor de gehele lening terwijl zij nu gratis van haar schuld af is. Ik kan bij geen enkele bank iets regelen. Kan zij alsnog gedwongen worden haar deel te betalen? Ik had iets gehoord over het regresrecht ofzo

Geachte vraagsteller,

Dat de bank het geld bij U haalt zegt vaak wel genoeg. De bank is niet verplicht het geld bij de vrouw te halen. U kunt wel een procedure beginnen tegen mevrouw, omdat zij in de relatie tot U gehouden is tot betaling. Maar indien nu al vaststaat dat mevrouw geen verhaalsobjecten heeft om middelen om tot betaling over te gaan, dan dient U eerst een goede afweging te maken omtrent de te maken kosten voor een dergelijke procedure.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De bank haalt het geld bij mij omdat toendertijd mijn rekeningnummer is ingevuld. Ze hadden maar 1 nummer nodig. Maar we zijn allebei hoofdelijk aansprakelijk. De lening is dus net zoveel van haar als van mij maar ik betaal al 5 jaar voor haar en dat moet ik nu de rest van mijn leven ook blijven doen. Kan zij op geen enkele manier worden verplicht om mee te betalen? Daar is het regresrecht toch voor als ik dat goed begrepen heb?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag