Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


5 jaar geleden een bv opgestart 18000 euro gestort direct
doorgestort naar andere bv met andere aandeelhouders, aangzien onze bv een stille bv is, hebben we medio juli 2012 alles opgezegd ivm de kosten bank en kvk. Nu echter wordt er nu geen betaling gedaan aan onze bv, daar andere aandeelhouders beweren geen betaling te kunnen doen vanwege onze opzegging, maar fiscaal moeten we nog elk half jaar de fiscus raadplegen!!!, moet ik nu kvk en bank terugdraaien om onze deel met evt. winst te kunnen ontvangen?

Uw verhaal is mij niet helemaal duidelijk. Waarom moet er nu plotseling na 5 jaar waarin er blijkbaar geen enkele activiteit is geweest, en dus ook geen betaling neem ik aan, een betaling gedaan moet worden aan de bv. Onduidelijk is eveneens waarom u de fiscus elk half jaar moet raadplegen. Onduidelijk is ook waarom u de bv heeft uitgeschreven bij de kvk dat gebeurt normaal alleen als de bv wordt opgeheven. En voor de inschrijving bij de kvk zijn geenkosten verschuldigd dus het lijkt me dat de kosten dus ook geen rol kunnen spelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Robert,

Bij het oprichten van de bv ( a )is 18000 euro gestort, dit bedrag is doorgestart naar een andere bv (b)
Op dit moment is bv (a) opgeheven omdat er niets mee werd gedaan, enkel bankkosten en jaarlijkse bijdrage kvk kosten.
Echter blijk nu dat bv (a) niet opgeheven kan worden omdat er nog aandelen tnv bv (a) in bv (b) zitten, hier kwam ik achter ivm nul-inkomsten voor belasting. Nu zeg een andere aandeelhouder dat hij niets kan uitbetalen omdat bv (a) is opgeheven., maar zijn fiscaal tot heden nog altijd verplicht om alles aan de belasting door te geven, ondanks nihil.


Ik zou de BV terug inschrijven bij de KvK als BV in liquidatie en de schuldenaren aanschrijven als vereffenaar van de BV in liquidatie en vanuit die hoedanigheid betaling eisen. In liquidatie betekent dat nog niet alle rechten en plichten zijn afgewerkt en dat om die redden in zoverre de BV nog niet is opgeheven. Wellicht kan de vordering van de BV in liquidatie worden verkocht aan u in privé? Dan kan de BV vervolgens snel definitief worden afgewikkeld.
Wel even opletten, e.e.a. kan ook nog fiscal consequenties hebben.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Martijn,

Dank voor je info, heb reeds schrijven gedaan naar kvk voor heropening van bv, kun je mij zeggen welke fiscale consequenties er zijn wanneer aan privé wordt verkocht?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag