Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


27-08-2015 loopt mijn huidige contract af.
Een paar weken geleden heb ik een gesprek gehad met mijn leidinggevende en is er toegezegd dat mijn contract verlengd zou worden.
Even later kreeg ik een mail dat deze niet verlengd word dus nam ik contact op met mijn leidinggevende via de whatsapp en is mij wederom toegezegd dat mijn contract verlengd word.
Nu ben ik net gebeld 10-08-2015 en is mij telefonisch vermeld dat mijn contract toch niet word verlengd. 2 weken voor dat mijn huidige contract afloopt.
Mogen zij dit zomaar doen?

De werkgever is verplicht (aanzegverplichting) de werknemer schriftelijk uiterlijk een maand voordat de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van rechtswege eindigt te informeren of de arbeidsovereenomst wel of niet wordt verlengt. Dus nee ze mogen u niet zomaar zonder reden en mondeling informeren over het al dan niet voortzetten van uw arbeidsovereenkomst.

Indien de werkgever zijn aanzegverplichting schendt is hij aan de werknemer een vergoeding verschuldigd gelijk aan het bedrag van het geld vastgestelde loon voor een maand.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op Sorton wil ik nog opmerken, dat u de werkgever aan zijn toezegging(en) kunt houden. Het hangt er dan wel vanaf of de desbetreffende persoon tot die toezegging bevoegd was. Ook is het van belang of deze toezegging 'hard' is, dat wil zeggen zonder mitsen en maren.
Ik adviseer u dan ook zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaat (lid Vereniging voor Arbeidsrecht of VAAN). U kunt dan de toezegging(en) laten checken. Het eerste gesprrek van een half uur is meestal gratis.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag