Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


2 weken geleden ben ik ontslagen bij de Albert Heijn onder verderking van diefstal, Ik zou een flesje Fanta hebben gestolen. Ik ben niet op hete daad betrapt, een (ex)collega waar ik altijd mot mee had, had het idee dat ik dit ging stelen en heeft dit gemeld. Hierdoor ben ik ontslagen de dag na het voorval. Nu heb ik bezwaar aangetekend naar mijn werkgever en een kopie van deze brief ook naar het UWV gestuurd. Het is nu ongeveer een week verder en ik heb nog niks gehoord. Wat te doen?

U moet protesteren tegen het ontslag en aangeven dat u beschikbaar blijft om te werken. Duurt het te lang dan kunt u een kort geding starten en vragen om weer aan het werk te mogen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw reactie. Dit heb ik schriftelijk al gedaan en uiteraard ook vermeldt dat ik beschikbaar ben om te werken. Mijn vraag is meer, ik zit nu zonder inkomen en krijg geen WW-uitkering. Hoe langer ik wacht hoe moeilijk ik mijn rekeningen nog kan betalen. Hoe lang moet ik wachten op antwoord en wanneer actie ondernemen?




U kunt nu direct actie ondernemen en een ontslagjurist inschakelen om voor u uw loon te vorderen etc. Dit kan door vrijblijvend rechtstreeks contact op te nemen met mij of een van de andere ontslagrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:

U moet er overigens wel rekening mee houden dat zelfs als je een kort geding start dat het vaak minimaal 2 maanden duurt voordat de procedure is afgerond en je dus een uitspraak hebt. U kunt ook een voorschot vragen aan het UWV als u in betalingsproblemen komt. Als uw inkomen lager is dan ongeveer 25.000,- bruto per jaar als u alleenstaande bent of € 35.000,- als u een partner hebt komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrag in de kosten van rechtsbijstand. U kunt daarvoor contact opnemen met het jurdisch loket 0900 - 8020

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag