Stel vraag

Particulier


2. nadat verzekerde gekeurd is in het kader van de Nederlandse wetten
inzake de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en hierbij voor tenminste
45% arbeidsongeschikt is verklaard. In dat geval zal verzekeraar voor elke
volle maand van arbeidsongeschikt een uitkering doen conform artikel 3
van deze Bijzondere Bepalingen.

Dit is nog een aanvulling op mijn eerder gestelde vraag over recht op arbeidsongeschiktheidsverzekering met terugwerkende kracht. Dit is namelijk lid twee

Hier staat dat u een uitkering krijgt als u meer dan 45 % arbeidsongeschikt na de twee jaar ziekte want dan pas komt u in aanmerking voor de arbeidsongeschiktheid (WIA) uitkering.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok bedankt voor uw reactie. Toch denk ik zelf dat je de voorwaarde op verschillende manieren kunt interpreteren. Is het niet zo dat je of onder lid 1 valt of onder lid 2?


Om voor een uitkering op grond van de WIA in aanmerking te komen moet je minimaal 35 % arbeidsongeschikt zijn. In lid 1 staat dat je een uitkering krijgt als je volledig arbeidsongeschikt bent tot aan het moment waarop je gekeurd wordt voor de WIA of IOAW. In lid 2 staat dat als je gedeeltelijk arbeidongeschikt bent (meer dan 45 %) dan krijg je als je in de WIA of IOAW zit een (aanvullende) uitkering. Het is dus niet of onder lid 1 of onder lid 2 maar de eerste twee jaar onder 1 mits volledig arbeidsongeschikt en daarna onder 2 als je meer dan 45 % ao bent.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag