Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Zus verantwoorden bankzaken demente moeder?

De bankzaken van mijn alleenstaande moeder worden geregeld door mijn zus die (denk ik) ook gemachtigd is.
Mijn zus heeft een verleden met te veel geld uitgeven en schulden. Op dit moment gaat het goed, mede door haar huidige echtgenoot.
Dat ze boodschappen doet en samen met haar man en mijn moeder een visje eet of op het terras zit (moeder betaalt) vind ik niet zo'n probleem, maar geld uitgeven aan de (achter)kleinkinderen vind ik niet nodig.
Heb daar iets van gezegd en kreeg als reactie: 'begrijp niet waar dit nu vandaan komt'. Moeder had dit zelf aangegeven. Moeder is dement en ik geloof dat dus niet.
Ook dat heb ik aangegeven en ik kreeg ineens gelijk. En dat doet mijn vertrouwen in de situatie zeker geen goed.
Hoe krijg ik het, zonder al te veel trammelant, voor elkaar dat zij verantwoording aan mij aflegt, bijvoorbeeld als toezichthouder?

Het is belangrijk om het gesprek met uw zus op een respectvolle manier aan te gaan en uit te leggen waarom u zich zorgen maakt. Geef aan dat u zich zorgen maakt over de financiële situatie van uw moeder en dat u het gevoel hebt dat u niet voldoende op de hoogte wordt gehouden. Vraag of zij bereid is om u op regelmatige basis op de hoogte te houden van de uitgaven die zij doet namens uw moeder.

Als uw zus niet bereid is om verantwoording af te leggen, kunt u overwegen om juridische stappen te ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een verzoek indienen bij de rechtbank om een bewindvoerder te benoemen die verantwoordelijk is voor de financiële zaken van uw moeder. Dit kan echter een ingrijpende stap zijn en kan leiden tot familiale spanningen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het welzijn van uw moeder voorop staat en dat het belangrijk is om haar financiële situatie goed in de gaten te houden. Probeer daarom op een constructieve manier het gesprek met uw zus aan te gaan en te komen tot een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag