Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Zorgvervoer zoon niet verhoogd?

Ik kom in de knoop met het vervoer voor mijn oudste zoon.
Afgelopen juli ben ik verhuisd met mijn twee zoons vanuit Barendrecht (vanuit mijn moeder) naar onze eigen woning. (Eerst vanuit Tuil, liggend in scheiding met mijn twee kinderen verhuisd naar Barendrecht.)

Vanuit de gemeente Barendrecht kreeg mijn oudste zoon individueel zorgvervoer in een personenauto met geblindeerde ramen in verband met de prikkelverwerking. Hiervoor kregen wij € 59,- per rit aan PGB. 9 ritten werden er vergoed. Dit was ongeveer € 531,- per week. Het contract is inmiddels afgelopen en gemeente Rotterdam heeft opnieuw onderzoek verricht om te kijken of wij hier recht op hebben.
Wij zijn nu verhuisd naar Rotterdam en gemeente Rotterdam geeft ook een budget af aan PGB voor individueel vervoer. Zij geven een budget af van € 196,- en geven aan dat er ouders zijn bij wie het wel gelukt is voor dit bedrag. Die ouders hadden een mantelzorger. Ik heb dit niet voor mijn zoon.

Ik heb als een gek gezocht naar taxibedrijven, maar Taxibedrijf M. was de goedkoopste die ik kon vinden. Barendrecht ging akkoord met een bedrag van € 59,- per rit. Rotterdam dus niet.
Ik wil hiervoor in bezwaar gaan en zo spoedig mogelijk een voorlopige voorziening aanvragen.
Ik zou niet weten hoe ik dit moet combineren met werk. Ik ben leerkracht en hem zelf ophalen en terugbrengen, lukt niet in verband met mijn werktijden.
Als het goed is, staat er in de Jeugdwet dat de wet zich dient aan te passen aan de behoefte van het kind. Kunt u mij adviseren hoe ik dit het beste kan aanpakken? Ik ben ten einde raad.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag