Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Zit kinderbijslag in draagkrachtberekening?

Wordt de kinderbijslag ook betrokken bij de draagkrachtberekening alimentatie?

In de berekening van de draagkracht voor alimentatie wordt in principe geen rekening gehouden met de kinderbijslag. De kinderbijslag wordt gezien als een voorziening voor het kind en dient te worden besteed ten behoeve van het kind. Deze bijslag vormt daarom doorgaans geen onderdeel van het netto maandinkomen waarop de draagkrachtberekening is gebaseerd.

Maar houd ook rekening er mee dat er altijd individuele situaties denkbaar zijn waarin dit anders zou kunnen zijn. Het hangt ervan af hoe een rechter in een specifiek geval zou oordelen, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Ik zou je daarom adviseren om hulp van een juridisch adviseur of advocaat in te schakelen voor specifiek advies in jouw situatie.
--------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u doorverwijzen naar www.echtscheidingswinkel.nl ?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag