Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Zijn boetes vanuit samenwerkingspartner toegestaan?

Wij hebben een samenwerking met een partij. We voeren voor hun logistieke werkzaamheden uit en rijden pakket routes. Ze schrijven boetes uit voor fouten die worden gemaakt door ons personeel terwijl deze niet bij hun in dienst zijn. De boetes variëren tussen 25 en 500 euro dit ligt aan de situatie.. Wij zijn het niet eens met deze boetes en vinden het belachelijk dat het zoveel kost.
Mijn vraag is eigenlijk heel simpel:
Mogen zij als partner waar wij werkzaamheden voor uitvoeren ons deze boetes uitschrijven en zo ja tot hoe ver kunnen zij hierin gaan? Ik heb online niet alles kunnen vinden maar zou heel graag verheldering willen over deze situatie want het voelt voor mij erg krom en onterecht.

Goedenavond,

Op basis van uw verhaal kan ik helaas niet opmaken wat de rechtsbetrekking is tussen u en uw zakenpartner. Ook is het niet helder wat voor wettelijke grondslag die boetes hebben. Is de partij waarmee u samenwerkt bijvoorbeeld een private onderneming? En is er een samenwerkingsovereenkomst waarin een boetebepaling is opgenomen over bepaalde gedragingen? Zijn de gemaakte fouten door uw werknemer van dien aard dat een boete überhaupt op zijn plaats is? Zoals hierboven weergegeven, zijn er nog teveel vragen om een eenduidig antwoord te kunnen geven op uw vraag. Indien u uw zaak nader wenst te bespreken, neem gerust vrijblijvend contact op.

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag