Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ziekte bij arbeidscontract voor onbepaalde tijd

Ik ben vijf jaar werkzaam als praktijk manager bij een huisartsenpraktijk, in overleg met mijn werkgever heb ik me ziek gemeld toen ik ging revalideren, ik heb nl MS en ben snel achteruitgegaan het afgelopen jaar… toen mijn revalidatie er bijna opzat en ik met mijn werkgever wilde praten over re-integratie hebben ze mij te kennen gegeven mij niet terug te willen. Op dit moment ben ik dus nog 100 procent ziek. Nu heeft mijn werkgever vanaf vorige maand mijn inkomen ‘gekort’, ik verdiende 1629 per maand, vorige maand nog maar 1437… mijn vraag is nu, mogen ze dit zomaar doen? Volgens mijn cao heb ik nl het eerste jaar recht op 100%

Uw werkgever mag niet zomaar korten op het loon waar u recht op heeft.

Er zijn slechts een aantal redenen waarom bijvoorbeeld (een gedeelte) ingehouden mag worden. Bijvoorbeeld als u niet voldoende zou meewerken aan het re-integreren of niet op afspraken met de arbo-arts zou verschijnen. Als daar geen sprake van is moet de werkgever gewoon het volledige bedrag betalen.

Veel is afhankelijk van de omstandigheden van het geval en zonder extra informatie is het moeilijk om meer te zeggen over de zaak.

U kunt desgewenst vrijblijvend contact opnemen via mijn profiel om uw vraag verder te bespreken en/of als u bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag