Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ziekenhuis wil verzoek Recht op Inzage niet behandelen, komt met opmerkelijke reactie

Na het indienen van een officieel schriftelijk verzoek onder Art. 456 van de WGBO waarin ik mijn medisch dossier(specifieke delen) heb opgevraagd bij het ziekenhuis van behandeling, kreeg ik een opmerkelijke reactie. 'Kijk maar in uw digitale omgeving'.
Dat was mijn verzoek niet.
Ik heb dringend doch vriendelijk nogmaals verzocht een schriftelijk afschrift van mijn dossier te verstrekken.
Reactie: vul maar een aanvraagformulier van het ziekenhuis in.
Dit is niet wenselijk: hierop kan ik immers niet aankruisen wat ik specifiek verzoek waardoor ik -naar mijn bescheiden mening- beknot word in mijn daadwerkelijk verzoek. Dat zou inhouden dat ik alsnog een verzoek zou moeten doen voor een completer dossier.
Beter in een keer goed, ware het niet dat het ziekenhuis hier wat dwars lijkt te willen liggen door niet een optimale medewerking te verlenen.

Vraag:
Kan/mag het ziekenhuis mijn schriftelijk verzoek weigeren op grond van het feit dat zij a: verwijzen naar de digitale omgeving van de ziekenhuiswebsite e/of b: dit per definitie per 'aanvraagformulier' behandelen willen en niet anders omschreven dan dat?

Dank alvast, voor uw reactie.

U hebt in beginsel recht op inzage in uw dossier. U mag ook vragen om een kopie. In beginsel is dat kosteloos. Als u inzage kunt krijgen door toegang tot een digitaal systeem, heeft het ziekenhuis in beginsel aan die plicht voldaan m.i., maar u mag dus vragen om een kopie. Het feit dat het ziekenhuis aan u vraagt om een aanvraagformulier in te vullen, lijkt mij niet onredelijk. U moet -langs die weg- uiteraard een verzoek indienen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag