Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Zelf opgestelde algemene voorwaarden laten checken?

Ik ben een eigen bedrijf gestart en heb algemene voorwaarden opgesteld. Waar kan ik deze laten checken en zijn deze rechtsgeldig?

Het is inderdaad belangrijk om uw algemene voorwaarden te laten checken door een jurist of een gespecialiseerde advocaat. Dit omdat de inhoud van de algemene voorwaarden wettelijk aan een aantal eisen moet voldoen en het is specialistisch werk om ervoor te zorgen dat uw belangen goed zijn beschermd en om mogelijke conflicten met klanten te voorkomen.

De rechtsgeldigheid van algemene voorwaarden hangt af van verschillende factoren. Zo moeten ze bijvoorbeeld redelijk en billijk zijn, en mogen ze niet in strijd zijn met dwingend recht. Daarnaast moeten ze op de juiste manier aan de wederpartij ter hand worden gesteld, anders zijn ze niet van toepassing.

Er zijn verschillende advocatenkantoren en juristen die je kunnen helpen bij het controleren van je algemene voorwaarden. Het kan raadzaam zijn om goed om je heen te kijken en te kiezen voor een professional met ervaring in het ondernemingsrecht."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reactie. Ik ga op zoek naar een jurist die dit kan regelen voor mij.


Goedemiddag,

Gefeliciteerd bij het opstarten van uw onderneming. FerLei Legal zou u kunnen adviseren en bijstaan bij het opstellen/controleren van uw algemene voorwaarden. Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag