Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Word ik terecht gesommeerd ?

Een tijdje heb ik de administratie van een VvE bijgehouden. Hiervoor heb ik vergoeding ontvangen, goedgekeurd door de toenmalige voorzitter van de VvE. De toenmalige voorzitter heeft echter wat geld op slinkse wijze naar zijn eigen rekening gesluisd, wat vriendjes als leveranciers aangetrokken en hier nooit goedkeuring vanuit de VvE ontvangen. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik hier GEEN deel van heb uitgemaakt.

Ik word nu gesommeerd om de volledig ontvangen vergoeding (onterecht vind men) terug te betalen. Er zijn echter nogal wat werkzaamheden in gaan zitten. De uren hiervan zijn bijgehouden.

Wat mij betreft valt dit onder bestuurderlijksaansprakelijkheid en valt dit de nalatige ex voorzitter te verwijten. Dus, als men vind dat de vergoeding onterecht was, kan dat bij de ex voorzitter worden verhaald.

Mis ik hier iets ?

Indien u uitsluitend de boekhouding hebt gedaan en dus geen aandeel hebt in het beweerdelijk verdwijnen van gelden, zie ik geen reden om de door u ontvangen vergoeding terug te vorderen. Zoals u terecht stelt zijn daar werkzaamheden voor verricht. Indien de VVE meent wel een zaak te hebben, zal zij naar de rechter moeten stappen en het betreffende bedrag moeten (terug)vorderen van u. De rechter zal dan beoordelen of er zogezegd sprake was van wanprestatie (of misschien onrechtmatig handelen) waardoor de VVE de overeenkomst van opdracht terecht heeft ontbonden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag