Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Woningbouwvereniging v.s burger, sta ik in mijn recht en wat kan ik doen?

Ik woon sinds een paar maanden in een vrije sector woning in Amsterdam.
De woning is 50 jaar oud en heeft een "opknapbeurt" gehad voordat die in de verhuur mocht.
Ik heb de woning gekregen met ongelijke grond (waardoor mijn laminaat na een aantal weken is gaan scheefstaan)
Ik wist niet dat ik de woning met gelijkvloer hoorde te krijg, dit is mijn eerste woning.
Woningbouw geeft aan de grond gelijk te maken maar laminaat leg/verwijder kosten niet te vergoeden.
Ik heb de woning gekregen met een probleem aan het plafond van 1 kamer die ik met eigen kosten heb moeten oplossen. (het plafond is niet opleverklaar gemaakt voor de woningbouw, maar wel zo aan mij verteld) ik wist dit niet en heb er flink wat centen doorheen gejaagd om een fatsoenlijk plafond te krijgen. Achteraf heeft de woningbouw toegegeven dat aannemers niet juist hebben gewerkt, maar ook hierin krijg ik niets vergoed.
Bij de bezichtiging en het tekenen van het contract is mij en de makelaar niet verteld over groot onderhoud die de woningen gaan krijgen.
Als ik dit op voorhand had geweten, had ik de woning niet genomen. Appartementcomplex met 80 woningen. Zit ik niet echt op te wachten.
Uit coulance bieden ze mij 1 maand huur terug, alle overige zaken nemen ze niet serieus.
Op voorhand is mij wel verteld door de woningbouw dat als ik bonnen zou inleveren van de gemaakte kosten ik die vergoed zou krijgen.
Ik heb hieraan meegewerkt en krijg nu te horen dat ik niets vergoed krijg. Woningbouw geeft toe in fouten maar niet toe in vergoeden.
Waar heb ik wel en geen recht op? Dit is een moedeloze situatie, ik woon in een woning met kapotte laminaat en heb ongelovelijk veel kosten gemaakt.

PS. Ik heb alle bonnen en bewijzen, ook bewijzen van emailtjes dat ik al meer dan 1 maand achter de woningbouw aanzat om de schade te beperken.
Als zij eerder gehoor hadden gegeven had ik wellicht niet uit eigen zak hoeven te betalen.


Ik wil hier graag zaak van maken, is dat verstanding?
Alvast bedankt voor het reageren. :-)

Gr,

U hebt uw verhuurder objectief duurzaam verrijkt en hij dient u wettelijk te compenseren al dan door met prijsvermindering. Neemt u even contact met mij op via email?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag