Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Woningbouwvereniging plaatst een gedeeltelijke schutting op zo'n manier dat niet alleen de achtertuin van de betreffende hoekwoning toegankelijk wordt voor "jan en alleman", maar ook de achtertuinen van de buren. Woningbouwvereniging is van mening dat het niet haar taak is om een totale schutting te plaatsen zodat niemand via de "open ruimte" toegang heeft tot de achtertuinen.
Op deze manier dwingt de Wonigbouwvereniging de hoekwoningbewoner op zijn kosten een aanvullend gedeelte van de schutting te plaatsen zodat niemand (behalve de bewoner zelf) toegang heeft tot zijn/haar achtertuin.
Is deze "dwang" van de Woningbouwvereniging terecht?
Kan de Woningbouwvereniging "gedwongen" worden om een "totale" schutting te plaatsen en niet een schutting van 95%? waardoor er een stuk "open" blijft!

De eerst bewoner is verplicht duidelijk de grenzen aan te geven via paaltjes. Er kan ook een verplichting in het huurcontract staan voor het laten maken van een erfafscheiding. Vervolgens volgt nog de vraag van wie de schutting dan is, als er niets is geregeld in het huurcontract is deze van verhuurder ongeacht of een huurder zelf heeft betaald. Normaal gesproken is groot onderhoud een verhuurdersverplichting. Het is dus vervolgens ook de vraag of wat u beschrijft een gebrek is waarvan het onderhoud aan verhuurder moet worden toegerekend. Van belang daarbij is ook weer of de zittende huurder het gebrek heeft aanvaard bij de aanvaarding van de huurovereenkomst. Ik weet natuurlijk niet wanneer het gebrek is ontstaan? Maar zoals u het nu omschrijft is het wel een gebrekkige schutting.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag