Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Winkelpand: Mag ik zonder vergunning bestaand gedeelte vernieuwen?

Wij hebben een winkelpand geërfd en nu is het achterste gedeelte wat opslag is sterk verouderd. Heb tekeningen opgevraagd maar ik denk dat dat illegaal zonder vergunning ooit eraan gebouwd is. Staat inmiddels zo’n 40 jaar denk ik... aan weerszijden van het pand is inmiddels alles volgebouwd hetzij met vergunning maar denk ook veel illegaal....Aan de achterzijde van het pand staat tegen de erfgrens een grote loods van staalconstructie bedrijf. Als het langer als 40 jaar staat is het dan nog steeds illegaal?
Wil het nl vernieuwen ivm lekkage en ongedierte maar ben bang als ik het afbreek en weer netjes opbouwd dat dat niet mag....
Wat denkt u?

Ja dan is het nog steeds illegaal en handhaving kan worden opgelegd Maar het is mogelijk dat de diverse uitbreidingen naast elkander die niet worden gehandhaafd en wel uit dezelfde periode stemmen, een beroep op het gelijkheid en rechtszekerheidsbeginsel mogelijk maakt.

Beoordeel dit antwoord:

Het is mogelijk dat de betreffende bouwwerken door de verruiming van de wettelijke mogelijkheden inmiddels niet meer vergunningplichtig zijn. Dit zou betekenen dat ze vergunningvrij herbouwd kunnen worden. Om dit zeker te stellen zal dit beoordeeld moeten worden door een deskundige. U zult niet kunnen volstaan met een vergunningencheck op www.omgevingsloket.nl, aangezien bij die controle de lokale regelgeving niet wordt meegenomen. Bouwen in strijd met het bestemmingsplan is vergunningplichtig, maar het omgevingsloket beoordeelt dit aspect niet.
Gezien de leeftijd van de bouwwerken, namelijk van vóór 1994, moet wel een asbestinventarisatierapport worden opgemaakt voordat gesloopt wordt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag