Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wijziging omgangsregeling

We zijn een goed jaar in goede sfeer gescheiden via de mediator, met 2 kinderen in 50/50 co-ouderschap van nu bijna 11 en 12 jaar. De kinderen hebben aangegeven om na de zomervakantie (aanvang middelbare school) over te willen stappen van 2 wissels per week naar 1 wissel per week en zeggen dat de moeder dit onderwerp ontwijkt. In het ouderschapsplan staan de relevante zaken hierover:

- de ouders zullen gemaakte afspraken naleven.
- het welzijn van de kinderen prevaleert boven de belangen van ouders.
- Zij zullen de kinderen in de toekomst blijven betrekken bij eventuele aanpassingen in de zorgregeling. De ouders zullen de wensen van de kinderen respecteren.
- De ouders streven naar een co-ouderschapsregeling waarbij de kinderen de ene week bij vader en de andere week bij moeder verblijven. Zij zullen in onderling overleg bepalen wanneer zij hiertoe zullen overgaan. Tot die tijd geldt bovenstaande regeling.

De moeder voert irrelevante argumenten aan om dit niet te bespreken: Haar parttime therapeutisch (thuis)werk wat ze geheel naar eigen inzicht kan inplannen. Desondanks lijkt een wijziging onbespreekbaar, vermoedelijk omdat zij de kinderen niet een hele week wil missen. Ik ben voornemens om voor hun redelijk verzoek op te komen, dus mijn vraag is
a) wat ik kan doen, in welke volgordelijkheid (wellicht in gebreke stellen om mee te beginnen?).
b) Is er wellicht jurisprudentie die haar over de streep kunnen helpen om in gesprek te komen, of andere argumenten om de afspraken (en wensen van de kinderen) buitengerechtelijk te effectueren.
c) Hoe 'hard' is de geciteerde tekst uit het ouderschapsplan, en is het inderdaad een 'no brainer' voor een rechter om de wens van de kinderen in te willigen? Ofwel: Hoe sterk zou ik staan in een poging om de wensen van de kinderen af te dwingen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag