Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wijziging in echtscheidingsconvenant rechtsgeldig?

in 2008 gescheiden en een echtscheidingsconvenant opgemaakt waarin bepaald is dat afstand wordt gedaan van verdeling van het opgebouwde ouderdomspensioen. Dit is 1 dag later weer gewijzigd met de bepaling dat het verzoek tot verevening pas wordt ingediend 2 maanden voordat de vrouw (ik) de leeftijd van 65 bereikt. Dit is door beide partijen ondertekend en aan het convenant gehecht.
Reden van deze constructie was/is het leeftijdsverschil van 10 jaar tussen mij en mijn ex-partner. Hij is 10 jaar ouder en hij kon hierdoor langer van zijn volledige pensioen genieten.
Mijn vraag is of dit normaal rechtsgeldig is. Een en ander gaat nu nl. spelen.

Als u beiden een originele handtekening onder deze afspraken hebt gezet, is deze normaliter rechtsgeldig. Tenzij er bijvoorbeeld sprake is van dwaling of bedrog etc. Nu deze afspraken niet door de rechter zijn bekrachtigd, kunt u deze niet ten uitvoer leggen. U zal hiervoor opnieuw naar de rechter moeten gaan.

Voor meer informatie of een vrijblijvend intakegesprek, raad ik u aan om contact op te nemen met 0800 822 4433 of een e-mail toe te zenden naar info@echtscheidingswinkel.nl.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag