Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wijziging huurcontract

Situatie ik heb een tweede huis en verhuur deze op dit moment als 2 (onzelfstandige) wooneenheden. Het betreft tijdelijke huurcontracten. Ik wil de volledige woning eigenlijk als zelfstandige woning gaan verhuren, omdat dit minder gedoe is met gebruikerslasten doorrekenen e.d.

De tijdelijke contracten verlopen binnenkort, maar ik heb goede relaties met de huidige huurders en wil ze niet met Corona forceren iets anders te moeten zoeken. Is het juridisch toegestaan om 1 huurder een hoofdhuurcontract (voor de volledige zelfstandige woning) aan te bieden en aan deze huurder onderhuur toe te staan m.b.t. de andere huurder?

Met vriendelijke groet,

U kunt een van uw huurders een regulier huurcontract voor de gehele woning aanbieden. Dat kan geen tijdelijke huurovereenkomst zijn omdat bij verlenging van de huidige (tijdelijke) huurrelatie er van rechtswege een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat. Om deze zelfde reden zal u met deze huurder een nieuw huurcontract moeten afsluiten voordat de huidige tijdelijke huurperiode is verlopen.
Aan de andere huurder bevestigt u dat de huurovereenkomst eindigt. Dat moet u wel correct doen omdat er anders straks twee huurcontracten bestaan voor dezelfde ruimte. Vervolgens kan de nieuwe (hoofd)huurder besluiten tot onderverhuur maar daar staat u verder buiten.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag