Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wijziging gebruik recht van overpad toegestaan?

Ik ben eigenaar achterpad met daarop recht van overpad getiteld: erfdienstbaarheden achterpad: erfdienstbaarheid inhoudende het recht om over het pad al dan niet met ( brom) fietsen met uitgeschakelde hulpmotor, kinderwagens en andere voertuigen aan de hand te gaan naar de xxstraat en vice versa.
Dit recht is in 1997 gevestigd ( door de gemeente bij de uitgifte in erfpacht) en heeft altijd gediend als pad voor ontsluiting achterdeuren en tuinen. Nu heeft de gemeente aan een achterdeur een huisnummer toegekend. Heel bewust omdat ze het studentenhuis en de winkel willen scheiden. Bezwaren tegen huisnummer zijn afgewezen want geen belanghebbende en splitsing is niet aan de orde. Hierdoor is het gebruik veranderd. Het studentenhuis heeft daarmee een voordeur aan mijn pad gekregen. Naast dat nu ineens ook alle bezoekers over het pad komen,( direct aan mijn zijraam gelegen) komen ook bezorgers als de post, pakket- en maaltijd op brommers en is het ook de enige toegang voor hulpdiensten. En worden fietsen op het pad gestald om dat bij de voormalige achterdeur onvoldoende plek is. Kan ik privaatrechtelijk nog iets.

Nee daar is de erfdienstbaarheid, haar inhoud en de wijze van het gebruik, niet voor bedoeld. Reden om te verzoeken dit oneigenlijke gebruik in kwaliteit en kwantiteit te staken. Maar u zou ook kunnen denken aan behoud van verruiming tegen een zekere vergoeding. Neemt u per email contact met mij op om te zien wat er (nog meer) mogelijk is?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag