Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij zijn van plan een huis te kopen in Capelle a/d IJssel.
Alleen heeft deze bestemming wonen-werken (1e etage wonen, begane grond kantoor/garage).
Ik kan alleen nergens vinden of je hier dan ook alleen mag wonen zonder dat je een bedrijf aan huis hebt. Weet iemand dit?

Als een gemeente iets in een bestemmingsplan wil gebieden of verbieden moet u even in de regels kijken, die staan aan het einde van het plan opgesomd. Kijk voor de zekerheid ook in het kopje wonen woon/werk woningen en de toelichting bij het plan. Plannen kunnen digitaal ingezien worden.

Beoordeel dit antwoord:

In de Nederlandse ruimtelijke ordening kennen we het stelsel van de zogenaamde toelatingsplanologie. Dat betekent dat een bestemmingsplan aangeeft op welke locatie u wat MAG doen. In strijd handelen met het bestemmingsplan mag echter niet. De voorschriften in het bestemmingsplan zijn bindend en geven dus dwingend aan wat er precies is toegelaten op de locatie waar het huis staat. De toelichting op het bestemmingsplan is soms informatief, maar nadrukkelijk niet juridisch bindend. In de meeste gevallen kunt u de gemeentelijke website raadplegen voor het geldende bestemmingsplan.

En om het praktisch te houden: een beller is sneller! Belt u dus gerust de ambtenaar ruimelijke ordening op om een nadere uitleg te krijgen. U kunt hem overigens niet vastpinnen op zijn uitspraken/toezeggingen, maar informatief is zo'n telefonisch contact vaak wel, als u er zelf niet zo snel uit komt. En anders kunt u mij natuurlijk altijd bellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de antwoorden zover.
Echter onder het bestemmingsplan staan geen verder informatie/uitleg. Dus maar de gemeente gebeld (gisteren), zit nu te wachten tot ik word teruggebeld. Wel jammer dat het zoveel moeite kost om te achterhalen wat bestemming woon/werk precies aan rechten en plichten met zich meebrengt. Ik had verwacht dat dat iets is wat landelijk is vastgesteld en dat je daar dus vrij simpel een uitleg/definitie van kon vinden met de daarbij behorende rechten/plichten. Er zal dus niets anders op zitten dan dat ik wacht op de gemeente-ambtenaar en zijn visie mbt het huisGratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag