Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij zijn een familie bestaande uit 7 huishoudens en in totaal 16 personen. In februari dit jaar hebben wij een accommodatie (met volgens hun een ruime eetkamer, ruime zitkamer, 2 keuken en 10 slaapkamers) geboekt van 13 t/m 15 november om gezellig een familieweekend te houden. Niet wetende wat ons nog te wachten stond met het Corona virus.

Het weekend komt snel in zicht en nu met de coronacrisis is het voor ons haast niet om daar met 16 personen 1,5 meter afstand van elkaar te nemen.

De accommodatie kan ons de betaalde familieweekend nu niet bieden. Wij willen graag het weekend verschuiven naar volgend jaar, maar de beheerders geven aan dat het volgens hun wel kan dat wij daar met 16 personen komen.

Zij bieden ons nu 10% omboekingspercentage aan maar dan moet de accommodatie wel in het door ons geplande weekend verhuurd worden. Mocht dit niet het geval dan zou dit nog boven op de huurprijs komen mochten wij het weekend willen verschuiven.

Zouden wij het weekend willen annuleren dan gelden de Recron voorwaarden volgens hun.

Onze vraag nu is; Staat de accommodatie in hun recht in hun kwestie om te zeggen dat wij gewoon in de accommodatie kunnen met 16 personen? Dit gezien de huidige situatie en met name de regel van het maximaal 3 gasten mogen ontvangen in huis.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Geachte heer, mevrouw,

Van belang is een afstand van tenminste 1,5 meter. Van de accommodatie wordt verwacht dat zij de hygiƫnemaatregelen en de eis van 1,5 meter communiceren maar ook dat zij gasten aanspreken als zij zich niet houden aan de voorschriften.

Als de voorschriften niet worden nageleefd kunnen gemeentelijke handhavers optreden en handhaven op basis van de noodverordening die elke veiligheidsregio heeft vastgesteld.

Indien u ervan overtuigd bent dat u - gelet op de oppervlakte van de accommodatie - niet kunt voldoen aan de eis van 1,5 meter dan kunt u annuleren en/of omboeken naar een ander weekend.

Voor het kennisneming van de voorschriften van de betreffende veiligheidsregio kunt raadplegen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/lokale-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag