Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


wij wonen in een huis met twee app. het bovenapp. is verkocht aan een projectontwikkelaar die het gaat verbouwen en door verkopen.
Wij hebben een slapende vve. Ingeschreven Kvk, opstalverz. splitsingsakte waarin staat dat alles voor eigen rekening komt behalve het dak.
Nu wil de nieuwe eigenaar dat wij de vereniging actief maken.
Zijn wij daartoe verplicht??
Op dit moment heeft de koper nog niet getekend maar de makelaar wil dat wij iets ondertekenen om de vve actief te maken opdat de koper een hypotheek kan krijgen...
Wij zijn bang dat de koper dit wil doen om ons mee te laten betalen aan zijn vferbouwing opdat hij het beter kan verkopen...
Heel graag een spoedig antwoord
bij voorbaat dank

Dank voor uw vraag. Het is verplicht om een actieve VvE te hebben. Een actieve VvE vergadert minimaal één keer per jaar, staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, heeft een gezamenlijke opstalverzekering, voert onderhoud uit volgens een (duurzaam) meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en spaart voor groot onderhoud in de toekomst (reservefonds). U bent als eigenaar slechts gehouden om mee te betalen aan de kosten van beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten en zaken van het appartementengebouw, zoals die in de splitsingsakte en het toepasselijke modelsplitsingsreglement staan omschreven. U bent dus nooit gehouden om mee te betalen aan de (verbouwings)kosten van het bovenappartement. Indien er voor de verbouwing van het bovenappartement wijzigingen in de gemeenschappelijke gedeelten en zaken van het gebouw (muren, vloeren, gevel, kozijnen etc) dienen te worden aangebracht dan heeft de projectontwikkelaar hiervoor ook uw toestemming nodig. Als deze ontbreekt, mogen dergelijke wijzigingen dus niet worden uitgevoerd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag